Hallo, ik ben fotograaf en videomaker Peter Vos en dit is mijn info- en portfolio-website. Geboren en getogen trotse Deventenaar. Mijn hele leven ben ik al bezig met 'beeld'. Vandaar: VOSbeeld. Ik maak foto's en video's om het moment van opname te "herbeleven", keer op keer. Zoals het was, authentiek en echt.

In 1987 kocht ik mijn eerste spiegelreflex fotocamera. Kort daarna bouwde ik mijn eigen zwart/wit donkere kamer om zelf foto's te ontwikkelen en af te drukken.

Vanaf 1992 ben ik begonnen als vrijwilliger bij de lokale televisie. Eerst als programma-maker, snel daarna deed ik ook camerawerk en videomontage. De vrijwilligersfunctie werd een vaste betaalde baan. Privé bleef ik ook nog steeds bezig met fotografie.

Na ongeveer acht jaar lokale televisie, kwam ik bij het NOB / dutchView terecht als beeldtechnicus voor populaire programma's als "Big Brother" en "Starmaker". Hiervoor heb ik wel een tijdje in Almere gewoond. Inmiddels was ik gestart met digitale fotografie en won in deze jonge stad in 2001 én in 2002 de eerste prijs bij een fotowedstrijd.

Terug in Deventer pakte ik mijn werk als cameraman en video-editor weer op, nu bij het online TV-station "Rallyworld". Zo filmde en monteerde ik talloze video's over de rally-wedstrijden in Nederland. Ook schreef ik alle teksten voor de voice-overs. In Apeldoorn volgde ik een cursus digitale fotografie aan de Fotovakschool.

Hierna maakte ik een kleine uitstap naar het digitaliseren van archieven. Met behulp van kleine en grote scanners werden oude en kwetsbare, historische documenten, foto's en tekeningen digitaal gemaakt en zo veilig gesteld voor de toekomst. Eigenlijk was dit ook bezig zijn met 'beeld'. Voor de gemeente Deventer heb ik ook gewerkt op de Xerox repro-afdeling om al het scan- en printwerk van de gemeente ambtenaren te verzorgen.

Intussen bleef ik fotograferen en won de prijs voor de beste Deventer sportfoto van 2012.

Na bijna 20 jaar gewerkt te hebben onder de naam FoxHusky Photography & Video, ben ik in 2018 gestart met een tweede naam: VOSbeeld fotografie + video. De namen worden nu een beetje door elkaar gebruikt, maar ze staan beide voor al mijn activiteiten als fotograaf en videomaker. FoxHusky gebruik ik vooral als ik het heb over mijn beeldbank en VOSbeeld gebruik ik voor de rest.
--------------------------

De laatste jaren ben ik erg actief met fotorestauratie. Met hulp van moderne digitale technieken en kunstmatige intelligentie (Artificial Intelligence - AI) herstel ik oude beelden en breng ze weer tot leven! Zwart/wit foto's kunnen ingekleurd worden, beschadigde foto's worden gerepareerd en portretten kunnen worden geretoucheerd. Tegenwoordig is bijna alles mogelijk.
---------------------
Persoonlijk:
Favoriete filmquote over fotografie:
"And if these pictures have anything important to say to future generations, it's this: I was here. I existed. I was young, I was happy, and someone cared enough about me in this world to take my picture." - Sy Parrish (One Hour Photo 2002)

Favoriete speelfilms: Back To The Future (1985), Back To The Future II (1989), Back To The Future III (1990), The Truman Show (1998), Robocop (1987), One Hour Photo (2002), Planet of the Apes (1968), Oliver! (1968), Terminator 2: Judgement Day (1991), Groundhog Day (1993), Artificial Intelligence: AI (2001)

Favoriete TV-series: Frasier (1993-2004), Roseanne (1988-1997), Ashes To Ashes (2008-2010), The Big Bang Theory (2007-2019), Weissensee (2010-2018), Dickensian (2015-2016)

Favoriete muziek o.a.: Ultravox, Depeche Mode, Simple Minds, The Cure, Duran Duran, Elvis Presley, ABBA

Back to Top